Fekete Péntek

 2008.11.28. 02:22

A Thanxgiving másnapján, azaz holnap lesz a Fekete Péntek, amely érdekes módon kétszeresen is "fekete" lesz számomra.

A Fekete Péntek nem más, mint a vásárlás ünnepe, a karácsonyi vásárlószezon kezdete az Egyesült Államokban, a Thanksgiving (amely mindig egy novemberi csütörtök) másnapja (ami ebből következően mindig egy novemberi péntek). Ezen a napon egymást fellökve tolonganak az emberek a szuperakciók, kiárusítások erdejében, iszonyú sokat lehet (tényleg) spórolni, csak győzze türelemmel az ember. Én is elnézek egy kicsit, csak hogy lássam, milyen egy ilyen. Egyébként ilyenkor a nyári szezonból megmaradt árukat is kiteszik, fillérekért. Nem rossz, nem rossz. Az emberek a földön rugdalják a sok árut.

Azért is fekete péntek a holnapi, mert az első temetés lesz, amit gondnokként asszisztálok végig (nekem csak az ajtókat kell nyitni, a gyertyákat meggyújtani és a fűtést-lámpát felgyújtani). Átmegyek majd a szemközti funeral home-ba is, ahol a bácsi "megtekintése" lesz (nyitott koporsó). Aztán a mi templomunkban lesz felravatalozva (zárt koporsó). Érdekes lesz, van bennem egy jó adag kíváncsiság. Állítólag pontosan olyan egy temetés és gyászmise, mint a filmekben. (Temetés: nem engedik le a koporsót és nem dobálják rá a földet, míg a család ott van. Gyászmise: egy hozzátartozó, barát beszédet mond az elhunytról, a pap ismerteti a részletes életrajzot - csak hogy néhány különbséget említsek.)

Érdekes lesz a holnapi nap.


Címkék: vásárlás usa ünnep fekete temetés péntek hálaadás

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr18792474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli 2008.12.02. 01:23:51

nem csak strapás, hanem életveszélyes is. Kicsit szimbolikus, hogy pont a Walmartban és pont egy mindig mosolygó "greeter"-t tapostak halálra...
www.youtube.com/watch?v=5S6UKRaM5fA

corevalues 2008.12.02. 06:06:59

Nem kicsit, nagyon.:(
Wal Martban nem voltam, de Targetben igen, ahol vadásztam magamnak egy Shark porszívót 10 dollárért. Első használat alkalmával eltörött és vihettem vissza.
süti beállítások módosítása