A második elődöntő nyilvános felvételére tegnap este (06.02 kedd) került sor a Magyar Rádió márványtermében. Közel ötszáz szerző 1200 pályaművét előzsűri válogatta. A közönség tegnap este neves színészek előadásában hallhatta az ez elődöntőeig eljutott pályaműveket hat darab négyes blokkba rendezve. (Az első elődöntő május 29-én volt, szintén 24 körüli pályaművel.) A harmadik négyes blokk után szünet következett, majd újabb három négyes blokk. A zsűriben: Dolák Saly Róbert, Litkai Gergely, Fábry Sándor és Kőhalmi Zoltán.

A magyar humor véráramába friss tehetségeket kell bekapcsolni, nem vitás. Az est megálmodóinak azonban több ponton el kellene gondolkodni, elsősorban a szerkesztés és a lebonyolítás tekintetében.

1. Tisztelt előzsűri, fájdalmasan rossz pályaművek ne jussanak el ideág, plíz. Ez idő és igénybevétel szempontjából lett volna fontos. Felfoghatjuk Fábry Sándor emlékezetes négykézlábon való kikúszását a márványteremből "természetes reakcióként", hiszen az utolsó félidő néhány pályaműve valóban agyrohasztóan rossz volt. Akkor azonban zárójelbe kell tennünk, hogy ez kérem szépen tulajdonképpen egy tehetségkutató verseny elődöntője volt, ahová már előszűrizett pályaművek kerülhettek. Vélhetően a szerző, akinek darabja elhangzása közben Fábry bortányolt, ott ült a nézőtéren. Ez a szerző lehet, hogy abban a hamis illúzióban égett, hogy ha nem is forradalmasítja egy este alatt a magyar humort, legalább a magyar humor apostolai valami útravalóval látják el és kicsit megsimogatják a fejét. Ez a tehetségnevelő aspektus az est második feléből kikopni kezdett, aztán a végére teljesen eltűnt. Jobb szűrés nem eredményezett volna megalázó és fájdalmas pillanatokat.

2. Sok 24 darab egy estére, különösen hogy a zsűri magánszáma is viszi az időt. Vagy kevesebb pályamű legyen a zsűri szélessávon tartásával, vagy maradjon 24, de korlátozzák a zsűrit 15 percre. (ami valószínűleg kevésbé jó ötlet)

3. Stefanovics Angéla egy istennő, csak legközelebb plusz egy kávét döntsön magába, vagy vegyen egy jobb szemüveget. A bakizásai időnként nehezítették a szöveg befogadását. (Mindenkinek van rossz napja)

4. Örültem volna, ha a zsűri támogató és ösztönző hangot üt meg. Nyilván van a pályaművekben rengeteg hiba, olykor az előadásukban is, sok is volt egy estére ennyi történetet befogadni, de a végkicsnegése a dolognak mindenképpen ösztönző kellett volna legyen. Próbálkoztak is így lecsapni az estét, de valahogy olyan sután sikerült, nem sikerült pozitívan feloldani az egészet.

5. A zsűri az első félidő után eredményt hirdetett és továbbjuttatott 5 szerzőt, majd a második félidő halovány szinvonala miatt beemelt az elsőből még egyet. Értem a logikát az egészben. Lehet, a jövőben jobb lenne várni az eredményhírdetéssel a második félidő végéig.

6. Bajor Imre zsánerkaraktereiből elegem van. Nem tud mást az alkoholista lecsúszóban lévő átlagemberen és a fukszos, majomkodó újgadagon kívül?

Címkék: rádió magyar második imre fábry sándor zoltán elődöntő bajor kőhalmi róbert gergely dolák saly litkai angéla stefanovics szkeccspályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr292050336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corevalues · http://www.uveg3d.hu 2010.06.02. 15:14:08

Marad, talán inkább: átalakul és marad. Kösz, hogy ilyen hűséges vagy a rombolóhoz.
süti beállítások módosítása