Van úgy, hogy összejönnek a dolgok. Már több hete működik mindössze 40%-on a kazán a házban és várjuk a szerelőt. (Jövő hét végén jön) Hideg és kevésbé hideg időszakok váltják egymást a lakásban, néha fázom, néha nem annyira. Duplapulcsi, mamusz, vastag tolldunyha és állandó teafőzés segít - a mélypont persze a reggel, amikor amúgy is nehezen akaródzik kikelni a meleg ágyból, hát még. ... Beszereztem egy kis forgó, kerámia villanykályhát (Lasko - digitális kijelzővel és távirányítóval - nagyon menő volt, az ágyból be tudtam kapcsolni) 40 dollárért a Walmartból, de az 1500 watton ment és kétszer is levágta a biztosítékot. A második eset után inkább nem mertem használni többet, nehogy nekem valami tüzet okozzon még! (Öreg a ház és összevissza van toldozgatva, jobb nem kísérteni a sátánt ilyen közel az Isten házához!) Szóval vissza fogom vinni a kályhámat is, mint a kis porszívót múltkor.

Aztán két hete a kádvíz kezdett szivárogni nagy cseppekben a lépcsőházam plafonján keresztül, és - TRÁTRÁTRÁ TRÁ - tegnap estével kinyiffant a bojlerem. No melegvíz whatsoever a lakásban. Erre azért már eltörött a mécses, sírni jó, sírni jó, néha, sírni kell.

Lehetne írni egy jó kis slágert erről az egészről: There ain't no pilot flame under the boiler/ Lemme grab you baby and hold you tighter/Don't be afraid everything gonna be all right/ I am gonna fix the heater of the reverends' house tonight/And stop the leaking from the ceiling /while you are just standing and waiting.

Haha, még a végén egy slágerszerzőnek kellett volna mennem, nem holmi PR gurunak!;) A vége nem valami jó - ki tud jobb befejezést?

verocicami: kongresszus cleveland2008

Végül egy vidám kép a hétvégi clevelandi Magyar Kongresszuról, ahol CTP-s kollégiáim is ott voltak Buffalo NY-ból. A képen Henkel Bettyvel vagyok látható.

Jó volt magyarul beszélgetni olyan emberekkel, akik szintén keresztülmentek egy s máson. Felléptünk a kis kórussal és szavaltam egy 56-os verset, Jenci bácsi tollából. Másnap Évától kölcsön kapott little black dressben bál. Jó volt látni a többieket, azért nekik milyen jó ott Buffaloban! Bár a John Carrollt nehezen adnám bármiért is cserébe.;) Azért néha elgondolkozom. (a jókedvű buffaloi társaság láttán)

Remélem, hamarosan minden jóra fordul, hiszen nyakamon a vizsgaidőszak! És kevesebb mint három hét múlva repülök haza.

UPDATE: Tegnap (12/4) délután egy kedves román szerelő megszerelte a bojlert. Lám, megoldódnak a dolgok, nem kell betojni.

 

Címkék: sláger sátán kályha fűtés bojler walmart

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr64800908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsikadaania 2008.12.05. 10:47:51

Szeretettel ajánlom Neked a Bëlga "Jenő" c. számát, amióta a bejegyzésed olvastam, folyamatosan azt énekelgetem. Gratula a bojlerhez és az új layout gyönyörű szép! Egészen elkapott az irigység. :)
süti beállítások módosítása