verocicami: img 8600

verocicami: img 8567

Éppen egy hete, hogy a Calasanctius Traning Program buffalo-i ösztöndíjasainak egy részével nagy lobbykörútra indultunk Clevelandben. A célunk az volt, hogy kipuhatoljuk, van-e lehetőség a jelenlegi és jövőbeni ctp-s diákok számára internship (fizetett vagy nem fizetett gyakornoki időszak) pozíciók betöltésére olyan cégeknél, mint a Key Bank, a Huntington Bank, a Nordson Corporation és a Midwest Investment Management elnevezésű befektetési cég. A puhatolózás, terepfelmérés mellett természetesen elsősorban a ctp és a saját kapcsolati hálózatunk bővítése volt a cél. (networking) A magyar származású üzletemberek és szakembek, akikkel volt szerencsénk tárgyalni a rendelkezésre álló két nap alatt, tulajdonképpen nem kecsegtettek bennünket semmi különössel, de nem is ítélték reménytelennek a helyzetet. A nagyobb cégek, mint pl. a Key Bank, kapásból nem is vesz föl jelenleg interneket; azt javasolták, a kisebb cégeknél nézzünk körül, ott nagyobb eséllyel találunk valamit. 

Mélyponton a gazdaság és a bankszektor, mindenki kivár, milyen mentőakcióval áll elő az új elnök, s addig még hány bank és biztosítótársaság megy csődbe. Mindemellett sok tévképzet él az emberek fejében az internshipek és opt-k jogi hátterét illetően, pedig nem jelent különösen nagy papírmunkát F1-es diákvízummal USÁban tartózkodót alkalmazni, mert eleve adott a lehetőség egy évvel meghosszabbítani a kinttartózkodást, és internezni is lehet a második szemesztertől kezdve bármikor.

Szóval, kivárunk, mi sül ki ebből. Nagyon remélem, sikerül valamelyik céggel hosszútávú kapcsolatokat kiépíteni.  A beszélgetések egyébként jó hangulatúak voltak, sokat tanultam belőlük. Érdekes volt, hogy egyetlen egy helyen kínáltak meg bennünket akármivel is, a MIM-ben, mégpedig egy diétás kólával. A többi helyszínen kiszáradtan és kókadozva igyekeztünk mosolygást erőltetni magunkra. Mivel naponta két helyszínre mentünk, s sokáig elhúzódtak a megbeszélések, nem volt ez mindig könnyű. Kárpótolt bennünket viszont a felhőkarcolás ténye! Megjáruk többek között Chicago és New York közötti térség legmagasabb épületét, a Key Towert. Annak is a 25. emeletét. (még ugyanennyi volt fölöttünk) Még soha nem karcoltam felhőt. Hát most már az is megvolt, azt is csináltam már, ebben a csodás életben.

Ime, a kézfogás a Key Bank "Victory" elnevezésű befektetési (portfolio management) részlegén. Háttérben a srácok (Török János és Horváth Béla) megnyerő és business professional mosolya. A fotókat Bugnyár Zoltán barátunk készítette, a küldöttség résztvevője.                    

verocicami: img 8585 001

verocicami: img 8589

Címkék: bank key management lobby cleveland ctp tower corporation huntington nordson midwest investment

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr96686593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyozo 2008.09.30. 08:20:21

Wow, micsoda képes-linkes, profi post! Szuper!

mamicicami 2008.10.11. 16:54:58

Nagyon csinos és elegáns vagy...mint egy igazi üzletasszony!!!!!A kézfogás is tökéletes....!

Chaoyang 2008.10.23. 12:33:14

Uj olvaso, udvozletem Pekingbol :)
süti beállítások módosítása