lendülj már túl

 2009.05.25. 06:35

Lassan másfél éve vagyok Amerikában, de akad néhány dolog, amit (még mindig) elképesztőnek találok. Amin nem tudom túltenni magam.

- Drive-through banking: bankügyeket intézni kocsiból? Kis palackpostán, csövön keresztül elküldeni a beváltatlan csekkeket? Egy kiadós éhség kellett kb. egy évvel ezelőtt, hogy először rendeljek kocsiból kaját drive-through Burger Kingben. De kocsiból bankolni? Na neee.

- Ha már gyorséttermek: ingyen van mindenhol a kicsi kiszerelésű ketchup, majonéz, mustár, barbecue szósz. (Olyan, amit mondjuk sültkrumplihoz kérsz, s amelyért bizony Magyarországon keményen felszámolnak. 50 forintot? Isten tudja. Mert_árak_nincsenek_fent_a_McDonald'sMagyarország_honlapján.) Itt kitesznek belőlük rengeteget, bele is markolhatsz, haza is viheted. Ha salátát rendelsz, az öntet JÁR hozzá, bele van kalkulálva az árba. (Ki az a hülye aki génkezelt műsalátát eszik öntet nélkül? Akkor már legalább csússzon.)

- Hogy vannak emberek, akik konkrétan tragacsokkal közlekednek az úton. Össze van törve az autó, de még megy(eget), hát hajtják.

- Hogy nincs olyan, hogy közúti ellenőrzés. Ha megállít a zsernyák, akkor valamit elkövettél. Csak úgy nem állít meg.

- Express check-out line a szupermarketben. Ez azt jelenti, hogy magad húzod el a kis termékeidet a vonalkódolvasó előtt. A neve azt sejteti, mintha ezzel felgyorsulnának a dolgok, de nem. A helyzet az, hogy a cég veled dolgoztat, veled fizettet, viszont spórol az alkalmazottakon. Ilyenkor zacskóbapakoló alkalmazott sincs segítségedre és természetesen csak kártyás fizetés lehetséges. De ki fizet amúgy is készpénzzel?

- A vágott virág drága ebben az országban, vagy én nem tudom, mi van. Iratlan szokás, hogy a vendégek vacsorák/ebédek után fogják, és elviszik a virágokat. De ennél azért többről van itt szó. Mert az emberekből a szerzés láza jön elő, ha virágokról van szó. Múltkor a cateringen be kellett záratni egy nagy termet, nehogy éjjel valaki ellopja a virágokat. (csomó jó kis elektronikai cucc is volt a teremben, de amiatt nem aggódtak annyira)

verocicami: 2009-05-25 Radiothon Grant blog 006

 

- 100 kalóriás, egyenként csomagolt nassolnivalók. Ezektől megőrülök. Oreo vagy Hostess, de főleg Welch's. Utóbbi kékbogyós változatban a kedvencem. (A blueberry mi magyarul? Megvan: fekete áfonya)

- Egyenként csomagolt almapüré. Őrületesen FINOM!!!!! (MOTTS)

- Crayola aszfaltkréták, gyurmák, 3D filctollak, glitteres ragasztók. A gyerekkorom töredékes és nyomorult volt nélkületek!

- Itt is vannak könyvpaloták, de csak a kávézó részben vannak emberek.

Plusz kettő, a ráadás:

- BORN ON DATE a Budweiser sörökön (nem tudom a többin van-e, én főleg Bud-ot fogyasztok) "Születési dátum", rányomtatják a sörre (dobozosra, üvegesre egyaránt) mutatja, mennyire öreg a sör. Elvileg a dátumtól számított 110 napig garantálják a termék frissességét.

- Dobozos tojás. A dobozos, folyékony tojáson nem tudom túltenni magam.

 

 

 

Címkék: 100 drive express ketchup banking crayola through mayonnaise calorie snacks check out

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr971141859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick grabowski · http://fpa-mcc.blog.hu 2009.05.25. 14:05:46

Express check-out line: ilyet eddig csak egy nagyobb (asszem Carrefour) boltban láttam Varsóban; ugyanaz a módszer, mint ami kinn is van.
Másik újdonság a sima gyorspénztár volt (ilyennel itthon is kísérleteztek, aztán persze megszűnt): ha alapvető élelmiszert, sört vagy csokit :) veszel, van a fizetésre egy külön pénztár.
Szerintem praktikus :)

julcsikadaania 2009.05.25. 20:27:36

Nohát, hogy ez mennyire jó bejegyzés! Azt az illúziót kelti, hogy el tudom képzelni a mindennapjaidat. :) Írj még ilyet!

julcsikadaania 2009.05.25. 20:50:19

jaés itt is van ám Oreos! Nyami, szeretem én is.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.05.31. 13:52:53

"dobozos, folyékony tojás" ááá!

de a többi is, már-már tiszta Jetson család.

CS

corevalues · http://www.uveg3d.hu 2009.06.03. 20:30:28

@Csunderlik Peti: Az Egg Beaters nemrégiben előrukkolt a folyékony, dobozos tojásfehérjével, sportolók, egészségtudatosak és fogyókúrázók részére. www.eggbeaters.com/products/whites.jsp
süti beállítások módosítása