Valosag, Show

 2008.09.04. 00:16

A CLEVELANDI FOKAPITANYSAGON....

A labour day utani hetkoznap reggelen, 8:30-kor mar ott alltam a piros kotelek kozott (please stand between the red ropes) es vartam a jo soromra, es persze arra, hogy mondjanak egy szamot, mennyibe fog ez az egesz cirkusz fajni. Eloadtam a tortenetet, amit en a nyugatoldali rendororson megtudtam, hogy elloptak, s a lakhelyemtol nem messze, 5 hazzal lejjebb hagytak (szemetek!), en meg Magyarorszagon voltam (szeegeny...), es kulonben is, na. A jegyzokonyvukbol viszont az derult ki, hogy a kocsit nem loptak el (megse, nem, szoval nem, hanem a rendor rosszul irta be a jegyzokonyvbe a hazszamot!!!!!), nem serult meg (a demaged akar karcolasokat is jelenthet, de kb annyit mindenkeppen, hogy szandekosan nem rongaltak meg) es azert vontattak el, mert "Mam, hiaba a sajat lakhelye elott parkolt, nem lehet egyfolytaban, hetekig." Hat ezt meg Eva sem tudta, hogy nem lehet.

Orrom ele dugtak egy 189 dollaros szamlat. Abba minden benne volt. Elvontatas koltsege, magaert a vontatasert bunti, parkolasi vetsegert bunti es az a bizonyos naponta ketyego telephelyen tarolas dija (10$ per nap). Es akkor ott meg kellett hoznom a dontest. Viszem a dogot ennyert, allitolag jo allapotban, vagy hagyom veszni a kocsit (s akkor csak a 25$-os parkolasi buntit kell megfizetnem) de vele veszik a rendszamom, a biztositasom, minden. Komoly nyomokat hagyhatott rajtam ennek a dontesnek a meghozatala, mert egy rendor fogta a papiromat es csak annyit mondott, Lemme try to do something. Es ezzel el. Amikor visszajott, mar csak 139 dollar volt a szamla vegosszege. (levette a hosszu hetvege es az unnepnap tarolasi dijat meg az elvontatasi buntit) Hat ennyiert elviszem, egyefene.

A TELEPHELYEN....

Amikor Evaval megerkeztunk a telephelyre, ahol ezeket a rendorseg altal elvontatott jarganyokat taroljak, szivfacsaro latvany fogadott bennunket. Olyan volt, mintha - és ezek csak a végletek - a pasadenai celebrity rehab apoltjait (fullextras, tokuj, nagy merdzsok es jaguarok) es egy oregotthon elfekvojenek legkeservesebb lakoit (szettort, szetrohadt, agyonkarambolozott jarganyok, akikert mar senki nem jon, garantaltan) egy nagy, kopott, poros teruletre osszevissza leulteted. S ott kuksizott kozottuk az en kis autom is.

Bepattantam, cakkra indult. Motorhang rendben. Fék rendben. Közben Éva kiszúrta, hogy a bal hátsó kerék lapos. Minden cuccom megvan és a helyén. Még a rádió is, amire meg már keresztet vetettem. Öt mérföld per órával gurultam ki a telepről és a közeli benzinkút felé vettem az irányt. Elakadásjelző ki.

A BENZINKÚTON....

10-ből 9 esetben van pumpa a benzinkutakon, hát ez éppen az az 1 volt, amikor nincs. No mindegy. Random embernek van. Random ember fel is fújja! Random emberről kiderül, ért az autókhoz, s rámutat, hogy a transzmissziós folyadék (ami a váltóhoz kell, mindegy, lófüle) elfolyt, anélkül vége a kocsinak. Veszek rögtön 3 üveggel és kis papirtölcsért is kapok hozzá (összesen 5 dollár 89 cent). Random ember beletölti és kap egy tizest Évától. Elakadásjelzővel, de már itt-ott 35 mérföld per órával megyek haza kiskocsival.

EPILÓG...

Ma jön Árpi és belekukkant a kocsiba, minden rendben lesz. Egyébként már tegnap is minden rendben volt vele, amikor is elvitt engem az egyetemre. Ápropó, lényeg! Olyan szupi óráim lesznek ebben a félévben! Nem tudok magamhoz térni! Emiatt éri meg ez a sok vesződség és pénz - ezt már akkor is azonnal megéreztem, amikor 2 hónap után újra a John Carroll kampuszán voltam. A neoviktoriánus épületegyüttesek, árnyas sétányok, lombos fák, (még mindig sok a mókus) ... itt nehéz idegbetegnek lenni. 

Kaptam egy levelet egy kedves barátomtól, Molnár Bálinttól. Remélem, nem haragszik meg, ha publikálom, itt, a blogon. Annyira nagyon jól esett és olyan sok erőt adott! Komolyan.

 

Szia Vero!
 
Sajnalom, h nem tudtunk beszelni az utso napokban... de majd mailezunk. :-( (megkaptad a smsemet? az elmult napokban mar nem hivtalak, mert nem tudtam pontosan mikor indulsz... meg nem akartalak epp a ferihegyi bucsuzas kozben zavarni benneteket)
Olvasom a blogodon, h elloptak a kocsidat. Nagyon sajnalom. Ugyanakkor orulok, h meg is lett. Tudom, vagyis gondolom, h most kicsit panikban vagy ennek a koltsegei meg a kocsi allapota miatt. Szerintem egy a fontos, h ne veszitsd el a fejed es ne keseredj el! Barmit mondanak is a zsaruk, vegulis Te itt egy karosult vagy es azert alapvetoen jo lenne, ha igy bannanak Veled. A masik pedig, h tudd meg, lehet-e reszletre fizetni a koltsegeket. Mo-n szinte minden allami (igy rendorsegi) koltseget lehet reszletre fizetni es ez (a 40 dollaros birsagot kiveve) lehet, h ott is igy van. Persze elobb probalj azert alkudozni (finoman, okosan), h mit kell Neked jogosan kifizetni. Javaslom, h kerdezz ra, miert nem kerestek meg! Van egy rendszama annak a kocsinak, ugye?... Ki van bejelentve tulajdonosnak? Nekunk, talan tudod, elloptak a kocsinkat Rotterdamban 1995-ben. Hazajottunk majd egy masik kocsival visszamentunk a lakokocsiert es mellesleg betertunk a rendorsegre, ahol a balhet bejelentettuk. Kiderult, h megvan a kocsi es eppen intezni akartak, h elhozatjak Magyarorszagra.... Tehat az amcsi zsaruk is jelezhettek volna, h elvontattak a kocsidat...
Osszessegeben a lenyeg, h no panic! es hozd ki a legjobbat a helyzetbol! Neked menni fog! :)
Szolj, ha innen messzirol segithetek valamit!
Vigyazz magadra! :)
Balint

 

 

 

 

Címkék: amerika usa rendőrség nissan levél kerék john benzinkút pumpa carroll cleveland university sentra

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr78647444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsikadaania 2008.09.13. 02:27:23

Ooh, Vero, drága, a sok párhuzam mellett ez a sztori még az én bringámnál is sokkal többször brutálisabb! Nagyon örülök, hogy végül minden rendeződött! És milyen fantasztikus, hogy tényleg mindig akad egy jószándékú láncszem valahol a Nagy Rendszerben, aki emberi együttérzéstől indíttatva segít a bajban. A mentalitás pedig nagyon helyes, én is felírom belülről a homlokomra, nézzük inkább a nagy összefüggéseket, és hogy mi az, amiért még mindig érdemes a bozótvágóval hadakozni. Long Live the Education!
sokat gondolok rád.
süti beállítások módosítása