PaprikaGirl

 2008.01.22. 03:33

Amerikában az a vicces, hogy a vöröshagyma gyerekfej méretű, lehet kapni light sört és az emberek közvetlenek. Ölelkeznek például. (Puszit nem adnak - azt túl intimnek tartják, de a teljes testfelületes ölelkezés az műkszik. Ééérdekes...) Most például rohadt hideg van, és esett nemrégiben jó sok hó is, de az utakat hamar letakarítják. (Nem úgy, mint Budapesten) Mindenki seggére autó van ragadva. Elférsz az utakon, mert van hely. Ebben az egész országban elég sok hely van, valami miatt. A helyi tömegközlekedés, az RTA, na, az egy hatalmas szívás. Itt egyszerűen nem írják ki a megállókba a menetrendet! Az is előfordul, hogy még a járatszámokat sem látni sehol.... A buszok ritkán jönnek, és az ablakok mentén futó zsinórt kell meghúzni, ha le akarsz szállni. De akárhol letesznek, nem kell annak éppenséggel megállónak lennie. A buszvezetők 92%-ban afrikai amerikaiak. A buszokon 90%-ban afrikai amerikaiak. A buszokon 85%-ban férfiak. Egyébként rengeteg autón választási kampánymatrica: nyiltabban vállalják a politikai identitásukat, mint mi. Az egész ország választási lázban ég. Ami rohadtul jó, hogy a házban és az egyetemen csak úgy hömpölyög a WIFI. Istenem, könnyű megszokni a jót, de mennyire! Egyébként amit megintcsak nagyon bírok Amerikában, hogy itt mindent nagyon praktikusra csinálnak. Szégyenkeztem is éppen, hiszen hoztam otthonról magyar pirospaprikát, s nem_lehetett kinyitni, nem_lehetett_kinyitni, esküszöm. Itt Amerikában mindent ki lehet nyitni egyszerűen és, ÉS, és: vissza_is_lehet_zárni. Ügyesen, hermetikusan, pöpecen. Most ott csücsül a magyar paprika a polcon, megnyomorgatva és valami szerencsétlen kis dróttal összekötve, szánalmas. Oda kellene figyelni ilyen dolgokra jobban.

verocicami: vero imre templom cleveland

A baloldali kápen a clevelandi Szent Imre Katolikus Magyar Templom freskója. Nagyon megtetszett, amikor múltkor ott jártam - számomra kicsit idegen gondolat volt egy űrrepülőgépről kiadott amerikai bélyeget egy templom falára festeni, még akkor is, ha értem az üzenetet: a Jóisten az idők kezdetén megteremtette az eget és a földet. Szép magyar misét hallgattunk Zolival.

Egyébként nyertem 1 dollárt minap az Ohio Lotteryn. A dohányzás rohadtul nem buli itt. Csak nagyon lecsúszott elemeket látni az utcákon cigizni. A bár, ahol múltkor voltunk, cigimentes. Ugyanaz a bár Budapesten? Ki sem lehetne nyitni az ajtót a füsttől.....

A tej - ó, de jó, de jó, imádom -  egy gallonnyi műanyagflakonban. A gyümülcslét koncentrátumból csináljuk. Itt sokkal könnyebb egészségesen élni annak, aki egészségesen AKAR élni. Bár a menzán, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva ALL YOU CAN EAT rendszerben nyomják, ami hát, valljuk be, nagy kísértés mindenkinek. Ha már ott van az ember és kifizette az 5.75-öt, akkor eszik egy kis azt, egy kis ezt..... Megfigyeltem, az amerikai diákok pizzát és tortillát, esetleg lasagna-t esznek. Holott ott a salátabár. Én igyekszem odafigyelni. Amennyire tudok.


verocicami: P1200104

A másik képen én és a Milwaukee's BEST Light sör. Nem látszik éppenséggel jól... de nagyon király telt izű kis BeerForChicks.

A kávé, a bor és a kenyér más, mint otthon.  Nem mondják kaja előtt, hogy jó étvágyat. Tegnapelőtt főztem a háznak paprikáscsirkét - tetszett nekik!

A kurzusaim érdekesek, érdekesek, igyekszem sokat olvasni. Nagyon más a szisztéma, mint otthon. De igencsak érdemes figyelni!

Címkék: imre templom szent paprika beer john light carroll cleveland rta

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr89306716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsikadaania 2008.01.22. 12:36:00

SZia Bébi!!
látom, látom, mennyi mindent tanulsz és látsz már most is, ugye milyen izgis? :) És most már talán jobban érted a zavarodott, "éppen hazaértem, most puszit kell adni vagymivan" élményemet, haha! :D
Most leltem meg a blogod, majd olvasom még többet is, de épp vizsgatanulás szünetében az egyetem könyvtárában csücsülök, úgyhogy most vissza is a modern dán irodalomhoz. Kíp going a cuccost, olvasom! :)
puszik

gyozo 2008.01.23. 23:31:28

Persze hogy gyerekfej nagyságú a hagyma, minden génkezelt. Csak a látszat a fontos. Amúgy jók a megfigyeléseid béjbi! :) Puszi!

Rácz András 2008.01.24. 17:03:49

Na, akkor nem csak en tanulok hulye helyeken, jol van :-)

Mindenfele helyi etel: probald ki, hogy ha felbevagod az almat, megbarnul-e... hasonloan erdekes kiserlet, hogy tedd be a tejed kinyitva a hutobe, es hagyd allni par hetig... jo esellyel nem fog megromlani. (mi 2002-ben kiprobaltuk, meg egy honap mulva is tej volt...)

Sok sikert!
Andras
süti beállítások módosítása