de én nem Bem apó

 2009.10.06. 05:00

Most olvasom az újságban, hogy madárijesztőként 15 dollárt lehet keresni óránként. Csak madarat kell ijeszteni, ennyi. Mászkálgatni kicsit a földeken, lehetőleg élénk ruhában, időnként hangzavart csapni, más szóval hujjogatni. No big deal.

Santa Rosa CA-ban pedig óránként 11 dollárért egy FedEx teherautó anyósülésén kell ülni, így ugyanis az autó csúcsforgalomban használhatja az u.n. "taxisávot" (carpool lane). Ebben a sávban olyan autók haladhatnak, amelyben 2 vagy annál több ember ül. Tehát a csóka azért van fizetve, hogy ott ül.

Vannak kifejezetten jól fizető elképesztő foglalkozások is. Kisállat pszichológusként (Igen, igen. Az a szakember, aki a macskád, kutyád, aranyhalad stb. lelkivilágával foglalkozik) 90,000 dollárt lehet megkeresni évente. Hivatásos mascotként és teljes munkaidős golflabda-búvárként (a szakember, aki napi 8 órában golflabdákat hoz fel kis tavakból) pedig közel 100,000 dollár üti a markodat évente. Még nem késő váltani. Csak viccelek. :)

 

Címkék: usa pszichológus kisállat golf fedex lane carpool madáríjesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr231430662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsikadaania 2009.10.06. 08:57:09

és én ismerek olyat, aki effektíve igénybe is vette egy kutyapszichológus szolgáltatásait, mivel a kiskutyája nem bírta feldolgozni a napi elválást, amikor ő munkába ment. Végül a pszichológus sem tudott segíteni, a kutyus egy idős házaspárhoz került, akik mindig otthon tudnak lenni vele. Ismerősöm hetente 3 délután élvezi a gyereklátogatás örömeit.

gyozo 2009.10.06. 13:05:52

Ez a golflabdás nem is rossz! :)

Ez se volt az: www.origo.hu/allas/20090506-egy-brit-ferfi-kapta-a-vilag-kegjobb-munkajat.html

Julcsi: Ez egy nagyon hasznos munka. Gondolj bele, hazamész, a kutyád meg ott lóg a függönyre felkötve, mert nem bírta az elválást!

nomen 2009.10.09. 08:49:36

7200 dollárt keresek évente jelen pillanatban...
És mégegyszer kiszámoltam, ennyi.
Ne legyek ideges?
süti beállítások módosítása