histeria maxima?

 2009.05.06. 04:43

Well, itt Amerikában nem annyira nagy a pánikkeltés, mint az öreg kontinensen, mindenesetre két dolog szembetűnő volt: bekérte a Global Education az egészségbiztosításom adatait, lefénymásolták a szelvényt, s meg kellett adnom a legközelebbi hozzátartozóim címét és elérhetőségeit, vészhelyzet esetére. 16 hónapja vagyok/tanulok ebben az országban de eddig senki nem érdeklődött ezen részletek iránt.

A másik, hogy múlt hét hétfővel száraz kézre használható kézfertőtlenítőket szereltek fel a kampuszon. Főleg közösségi helyiségekben, ahol számítógépek és telefonok vannak. Ezen kívül kiragasztottak nagy posztereket a mosdókba: DID U WASH UR HANDS 2DAY?

Címkék: john global carroll education sertésinfluenza

A bejegyzés trackback címe:

https://viharvertrombolo.blog.hu/api/trackback/id/tr211105451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyozo 2009.05.06. 09:39:35

index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/05/05/sertesinfluenza_miatt_aggodni_nem_meno/

"(...) A köz ostoba tagjaként hajlamos lennék elhinni, hogy ami a tanult szakember tesz és mond az influenzáról, az úgy is van, ha nem lett volna ennek a most már tényleg teljes érdektelenségbe fulladó ügynek egy nagyon idegesítő fontoskodó-farkastkiáltó vonala is. Amely vonalat éppen a felelős szakemberek forszírozták. Tudom, a WHO-nak nincs mérlegelési lehetősége, és ha egy fertőzés megfelel a követelményeknek, akkor kénytelen az 5-ös fokozatú riasztást elrendelni, ami fölött már csak egy lépcső van. Segítek, a 6-os az. A mostani 5-ösn szintre kevesebb, mint húsz halálos áldozat, tehát egy átlagos kelet-törökországi esküvői lövöldözés nagyjából egyharmadánál sikerült eljutni. Tegyük fel, hogy ennek a százszorosa, azaz 2000 halott kell a 6-os riadóhoz. Mi lesz, ha meghal 200 000, ami még mindig kevesebb, mint amennyi egy átlagos influenzajárványnak szokott áldozatul esni? 6-os riadó plusz piros jelzés a Balatonon? (...) A sertésinfluenzát az teszi a médiában ideálisan tálalhatóvá, hogy egyrészt rejtélyes és érthetetlen, másrészt látszólag válogatás nélkül bárkire lecsaphat, meneküljön, akinek kedves az élete. Ja, és nagyon menő neve is van, a kínai csirkés akármit le is szorította a dobogó második fokáról, és ha nem nevezik át, talán még a kergemarhakórt is megszorongathatta volna. (...)"
süti beállítások módosítása